Blogitter

Αντιδράσεις προκαλεί ο Ρότζερ Ουότερς με τις δηλώσεις του περί ναζί Ισραηλινών...

append delete FUCK NAZI ISRAEL

Οργή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην μέλους του συγκροτήματος Pink Floyd, Ρότζερ Ουότερς, ο οποίος συνέκρινε το σύγχρονο Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία.

Εβραϊκές οργανώσεις αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του βετεράνου ροκ σταρ ότι η συμπεριφορά των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους μπορεί μόνο να συγκριθεί με τις φρικαλεότητες της ναζιστικής Γερμανίας.

«Οι παραλληλισμοί με αυτά που συνέβαιναν στη δεκαετία του 1930 στη Γερμανία είναι πολύ φανεροί» δήλωσε σε συνέντευξή του σε διαδικτυακό περιοδικό την προηγούμενη εβδομάδα.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι από το 1933 έως το 1946 που προσποιούνταν ότι η καταπίεση των εβραίων δεν συνέβαινε. Αυτό είναι ένα νέο σενάριο. Μόνο που αυτή τη φορά δολοφονούνται οι Παλαιστίνιοι» είπε ο Ουότερς.

Ο 70χρονος Ουότερς, υποστηρικτής των Παλαιστινίων, έχει πολλές φορές υπερασπιστεί τον εαυτό του για τις κατηγορίες ότι είναι αντισημιτιστής, λέγοντας ότι έχει δικαίωμα να καλεί άλλους καλλιτέχνες να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ.

Μάλιστα, κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι επηρεάζεται από την ισραηλινή «μηχανή προπαγάνδας» και έκανε λόγο για ένα πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι.

Ο ραβίνος Σμάλεϊ Μπότιτς χαρακτήρισε τις απόψεις του Ουότερς «θρασύτατες».

Γράφοντας στον New York Observer, ο ραβίνος είπε: «Κύριε Ουότερς, οι Ναζί υπήρξαν ένα δολοφονικό καθεστώς που εκτέλεσε έξι εκατομμύρια εβραίους. Ότι θα είχατε το θράσος να συγκρίνετε τους εβραίους με τα τέρατα που τους δολοφόνησαν δείχνει ότι δεν έχετε ευπρέπεια, δεν έχετε καρδιά, δεν έχετε ψυχή».

Απαντώντας στα σχόλια αυτά, ο Ουότερς αρνήθηκε ότι είναι αντισημιτιστής. «Εξετάζω την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης στις κατεχόμενες περιοχές και στη Γάζα. Είναι ανήθικες, απάνθρωπες και παράνομες. Θα συνεχίσω τις μη βίαιες διαμαρτυρίες μου όσο η κυβέρνηση του Ισραήλ ακολουθεί αυτές τις πολιτικές».

«Το Ολοκαύτωμα υπήρξε βάναυσο και αηδιαστικό, πέρα από τη φαντασία μας. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε. Πρέπει πάντα να είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν πρέπει ποτέ να στεκόμαστε σιωπηλοί και αδιάφοροι στις συμφορές των άλλων, όποια και αν είναι η φυλή τους, το χρώμα τους, το έθνος από το οποίο κατάγονται ή η θρησκεία τους. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζουν με ισότητα απέναντι στον νόμο» είπε ο Ουότερς.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση εβραϊκών οργανώσεων. Η Κάρεν Πόλοκ, ανώτερο στέλεχος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού για το Ολοκαύτωμα είπε: «Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του και να μιλά παθιασμένα για έναν σκοπό. Αλλά το να γίνονται απρεπείς παραλληλισμοί με το Ολοκαύτωμα προσβάλει τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων (ανδρών, γυναικών και παιδιών) που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί. Αυτού του είδους οι επιθέσεις χρησιμοποιούνται συχνά ως συγκεκαλυμμένος αντισημιτισμός και θα πρέπει να εκτεθεί ως τέτοιος».

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231280956

Reply RSS

Reply

(Leave this as-is, it’s a trap!)

There is no need to “Register”. Just enter the same Name + Password of your choice every time.

Use Format Text to add links, quotes, bold, italic and more. You can also upload images or videos or archived web pages or multicontent or use any upload website.

Moderators: Blogitter Team

  1. Home
  2. » Intelligence - Conspiracy

ABOUT :: BLOGITTER NEWS :: FEEDBACK :: MULTILINGUAL :: FORMAT TEXT :: RSS FEEDS :: REQUEST NEW CATEGORY :: REPORT ABUSE :: HELP :: TERMS OF USE :: CONTACT